Volledig scherm
Mathieu van der Poel in Glasgow. © Getty Images

Van der Poel heeft zijn dag niet en stapt snel af op EK mountainbike

Mathieu van der Poel heeft geen rol van betekenis kunnen spelen bij de Europese titelstrijd op de mountainbike in Glasgow. De 23-jarige Brabander stapte al na twee ronden van zijn fiets af.

De verwachtingen waren hooggespannen voor de Nederlands kampioen mountainbike. Van der Poel is op drie disciplines (weg, veld en mountainbike) de regerend Nederlands kampioen. De Europese titel heeft Van der Poel al in het veldrijden. Hij ging ook op de mountainbike voor goud in Glasgow.

Na 11 kilometer was die missie al haast onmogelijk geworden. De veelzijdige wielrenner lag op de 24ste plaats met een achterstand van meer dan een minuut op de leider, reden voor Van der Poel om af te stappen. De Brabander kan zich nu volledig gaan richten op de EK op de weg, zondag in Glasgow.

  1. Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    De 63ste plaats op het EK cross country ‘onder 23' was niet wat Manuel de Backer in gedachte had toen hij gistermorgen aankwam op de Beekse Bergen. ,,Dit doet echt pijn", zei de Thor-atleet uit Essen dan ook toen hij iets meer dan twee minuten na de Franse winnaar Jimmy Gressier over de streep was gelopen. ,,Omdat het zo dicht bij huis is, waren veel mensen voor mij naar hier gekomen en dan lukt het me gewoon niet om er alles uit te persen.”