Volledig scherm
Nick van der Meer klopte zijn medevluchters op de streep en schreeuwt het uit. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Van der Meer verrast en schrijft Ronde van Oud Gastel op zijn naam

Nick van der Meer klopte zondagmiddag in de Ronde van Oud Gastel zijn ervaren medevluchters Raymond Kreder en Jarno Gmelich Meijling.

De wedstrijd begon rommelig. Het zware rondje over de Gastelse klinkers zorgde voor een vroege valpartij. Dit zorgde voor een breuk in het peloton. De eerste groep zo'n twintig renners gaf gas en dacht weg te zijn. Het restant van het peloton meende echter recht te hebben op een rondevergoeding. De jury vond niet al die zeventig renners hinder hadden ondervonden van de valpartij en moest improviseren. 

De kopgroep werd bij de volgende passage van de finishlijn langs het nog altijd stilstaande peloton geleid en mocht vervolgens vertrekken met een voorsprong van vijftien tellen. Björn Bakker misbruikte de chaos en vertrok tegelijk met de kopgroep, terwijl hij daar niet thuishoorde.

De eerste ontsnappingspoging die daarna tot stand kwam, bleek de juiste te zijn. Kreder, Gmelich Meijling en Van der Meer vonden mekaar. Die laatste was in het gezelschap van de twee ervaren coureurs de underdog. ,,Ik denk dat ik het in de laatste rondes ook het zwaarst had”, hijgde Van der Meer na de finish uit.

,,Achtervolger Bas van der Kooij ging van ver aan”, verhaalde Van der Meer. ,,Ik kon mooi in zijn slipstream volgen. De verzuring voelde ik tot achter mijn oren, maar ik bleef doorstampen en kon het net houden.” Van der Kooij werd tweede, Schulting derde. Tot in de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara was de juichkreet van Van der Meer te horen.

Robert Berk pakte bij afwezigheid van Jesper Rasch de leiding in het BN DeStem Wielerklassement.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement