Volledig scherm
Koos Jan Kers leidt de kopgroep in de straten van Hank, voor Jochem van der Doelen, Gerwin de Regt, Ronald Roos, Yordi Schmidt en Malaya van Ruitenbeek. foto Johan Wouters/het fotoburo

Van der Doelen verrast elite

WIELRENNEN - Jochem van der Doelen is een specialist in rondjes rond de kerk. Donderdag won hij nog de kermisronde in Roosendaal. Bij de amateurs. Zondag die in Hank, bijde elite/beloften.

Als een van de weinige amateurs durfde en ging hij de strijd aan met renners met een 'hogere' licentie, waarbij zelfs enige B-profs. In de finale bleek de 33-jarige coureur uit Nuland niet te temmen. Niet door nationaal kampioen bij de elite zonder contract Koos-Jeroen Kers. Niet door wereldkampioen veldrijden bij de beloften Lars van der Haar.

Die kwam nog wel in zijn buurt. "Maar ik was gewoon te laat. Die jongen trapte al heel de wedstrijd aardig hard door, merkte ik. Ik liet dat gaatje te groot worden."

Lees meer in BN DeStem of de iPad app

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.