Volledig scherm
Jeroen van Damme won de Hoevense Polderloop. © Tonny Presser/Pix4Profs

Van Damme wint Hoevense Polderloop

ATLETIEK - De 15 kilometer lange Hoevense Polderloop werd dinsdagavond een prooi voor Roosendaler Jeroen van Damme. Yvonne Boot won bij de vrouwen.


Van Damme had 45,40 minuten nodig om de 35e Hoevense Polderloop te winnen. Na de finish kwam hij handen te kort. Niet alleen de traditionele appel, glas ranja en het vaantje werden aangepakt, ook kreeg hij een nieuwe bokaal en een rugzakje. "Dat rugzakje is handig, kan ik wel gebruiken als ik straks weer als haas ga werken op de marathon van Warschau of Berlijn. Die bokaal van de vorige drie zeges ben ik al kwijtgeraakt”, lachte de THOR-atleet, die de snel gestarte Zeeuw Erwin Harmes inhaalde en voor bleef. Harmes finishte tweede in 45.59. Toon Heeren (Achilles LTV) uit Sint Willebrord werd derde in 49,14.

Snelste vrouw op de 15 kilometer werd Yvonne Boot uit Oudenbosch. De AVO’83-atlete was met haar 1.01,20 uur nog nooit zo snel in deze Polderloop. Op de overige afstanden vielen Mels Lambregts (THOR) en Ronald Cockx (DJA) op. Lambregts liep 6 kilometer in 18,25 minuten, Cockx won de 10 in 33,57 minuten. Birgit Voorn (Etten-Leur) en Amber Bongertman (Roosendaal) wonnen bij de vrouwen op deze afstanden.

Morgen meer in BN DeStem.