Volledig scherm
Dylan van Baarle richt zich juichend op. Hij gaat als eerste over de finish in de Dorpsstraat in Sint Willebrord. foto Gerard van Offeren/het fotoburo

Van Baarle ontloopt de sprint in Dorpenomloop Rucphen

WIELRENNEN - Het scenario voor een nieuwe massaspurt in de Dorpenomloop was eigenlijk al geschreven. Alle vluchtpogingen waren verijdeld, de sprinters hadden hun stellingen ingenomen en een omvangrijk peloton stormde zondagmiddag richting finishplaats Sint Willebrord.

Totdat Dylan van Baarle besloot dat het ook anders kon. Op een kleine tien kilometer van de finish, in het buitengebied van Sprundel, waar ooit de zelfstandige heerlijkheid Vorenseinde lag, zette de 20-jarige Zuid-Hollander zich op kop van de groep.

Met een paar ferme pedaalstoten sloeg hij een gat. Zijn ploeggenoten van het Rabobank Development Team deden de rest. "Prachtig om te zien hoe die jongens met vier breed uitwaaierden over de weg om het tempo te drukken", genoot ploegleider Arthur van Dongen na de winnende solo van Van Baarle nog na.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwart-Wit dé hockeyploeg van Breda, vrouwen Pelikaan winterkampioen

    Zwart-Wit dé hockey­ploeg van Breda, vrouwen Pelikaan winterkam­pi­oen

    Zwart-Wit verslaat Push op eigen veld en kroont zich tijdelijk tot beste hockeyploeg van de stad. Milan van Baal is met twee goals uitblinker. De hockeysters van Pelikaan mogen zich officieus winterkampioen noemen na een 4-0 zege op Scoop Delft. Door nederlagen van directe concurrenten Rapide en Dopie, staat de jonge Roosendaalse vrouwenploeg drie punten los in de derde klasse B en heeft Pelikaan bovendien een veel beter doelsaldo.