Volledig scherm
Pieter Riemers (Etten-Leur) in actie tegen Schiedam.

Valse start Etten-Leur: hockeyers krijgen pak slaag van promovendus Schiedam

De hockeyers van Etten-Leur zijn slecht aan het seizoen begonnen. De formatie van Victor Kwinkelenberg ging zondag met 1-5 onderuit tegen promovendus Schiedam.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de thuisploeg tegen zo’n zware nederlaag zou aanlopen. Etten-Leur was in de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Het overwicht leidde echter niet tot kansen. Twee defensieve fouten braken Etten-Leur in de tiende en zestiende minuut op. Alexander den Haan mocht ongehinderd doorlopen en gaf doelman Ruben van Rossum het nakijken. Zes minuten later leverde aanvoerder Frank van de Wiel de bal in bij Jan Mentink. Met alleen de sluitpost van Etten-Leur nog voor zich maakte Mentink geen fout. 

Vanaf dat moment domineerde Schiedam. De thuisploeg zocht de diepte, maar de slechte passes leidden steeds weer tot balverlies. Toch kreeg Etten-Leur, weliswaar tegen de verhouding in, op slag van rust aansluiting. De tip-in van Pieter Riemens na fraai voorbereidend werk op de rechterflank van Ton Gommers was het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Na de pauze kwam er een strijdbaar Etten-Leur binnen de lijnen. Maar het hoge tempo en de vechtlust van de thuisploeg bleef zonder resultaat. De eerste counter van Schiedam leverde direct een strafcorner op. David Villenius scoorde daaruit 1-3. 

De wedstrijd raakte in balans. Etten-Leur kreeg nog wel twee strafcorners, maar die leverden niets op. Schiedam profiteerde optimaal van de tijdstraf die aanvoerder Van de Wiel had gekregen door nog twee keer te scoren.