Volledig scherm
Logo Twinst Oosterhout © Sport102 Bs

Uitstekend debuut Postelmans bij Twins

Donderdag werd het play-off-duel in Bussum tussen HCAW en De Glaskoning Twins afgelast. En ook vrijdag haalde het duel het einde niet. Bij een 1-1 stand maakte een hoosbui het onmogelijk om de laatste halve inning uit te spelen. In de reguliere competitie zou deze 1-1 stand blijven staan. Maar in de play-offs moet er een winnaar komen en dus begint men zaterdag, wederom in Bussum, voorafgaande aan de tweede wedstrijd aan het restant. 

Er was een hoofdrol voor de debuterende werper Koen Postelmans. Met de uitstekende cijfers zevenmaal drieslag, tweemaal vierwijd, drie honkslagen tegen en foutloos (7-2-3-0) beschaamde hij het vertrouwen van zijn coach niet en hield zes innings stand. 

Met een 0-1 voorsprong, run van Sam Kennelly binnengeslagen door Jerzy van Gool, nam Jan Evertse de bal over. Na twee honkslagen en een bal die fout vanuit het buitenveld werd aangegooid maakte HCAW gelijk. Morgen zal blijken of het goede voorbereidend werk van Postelmans voldoende is om in het restant alsnog de win te pakken. Een andere jeugdspeler die de laatste wedstrijden een kans krijgt is Jerzy van Gool. Hij sloeg twee van de in totaal drie Oosterhoutse hits: .667. 

Zondag speelt Twins de laatste thuiswedstrijd tegen HCAW. Dat duel staat in het teken van het afscheid van de Japanse werper Shogo Nakashima.