Volledig scherm
Lieke Duffhues (links) en Sophie Bugter knokken om Twins in de hoofdklasse te houden. © Edwin Wiekens/Pix4Profs

Twins strijdt voor behoud in hoofdklasse softbal

SOFTBAL - Evenals de honkbalmannen van Twins wisten ook de softbalsters van de Oosterhoutse club vorig seizoen te promoveren naar de hoofdklasse. Maar degradatie dreigt nu voor de vrouwen van coach Frank Zaal. Zaterdag moet thuis TTT verslagen worden in de strijd om om handhaving op het hoogste niveau.

Via een goed resultaat tegen TTT, de Tex Town Tigers uit Enschede, kan De Glaskoning Twins degradatiewedstrijden tegen de nummers een en twee van de overgangsklasse ontlopen. De start in de hoofdklasse was uitstekend, maar toch werd het een wisselvallig seizoen, mede door het vervroegde vertrek van sterpitcher Kaitlyn Medlam.

De Amerikaanse werpster kreeg haar visum niet verlengd. Toch geloven de Twins-routiniers Lieke Duffhues en Sophie Bugter in klassebehoud. „We hebben niet voor niets drie jaar alles gegeven en keihard geknokt om terug te keren naar de Golden League", aldus Duffhues. "We hebben ook duels onnodig verloren. Onze ploeg is nog jong en onervaren", weet Burgter. Maar TTT moet te pakken zijn, is de overtuiging van het duo, zaterdag vanaf 15.00 uur op sportpark Slotbossetoren.

Lees morgen meer in BN DeStem.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.