Volledig scherm
Rick Hartogs soleert naar winst 10 kilometer Van Goghloop © Wouter Schelvis

Toptijden stuwen Van Goghloop naar weer een nieuw level

De 5 kilometer bij de Van Goghloop in Zundert gaat de boeken in als een van de snelste wedstrijden in Nederland. Na een spannende strijd ging de winst met 14,29 minuten naar de jarige Lahsene Bouchikhi. De atleet uit Antwerpen dook hiermee diep onder het oude parcoursrecord. 

Halverwege de race zat hij nog in de slipstream van zijn eveneens talentvolle landgenoot Thomas Vanoppen. Na 7,07 minuten greep Vanoppen de bonus voor de loper die als eerste de 2500 meter zou afleggen. Uiteindelijk leverde hem dit een zakcent, maar niet de zege op. Met 14,35 minuten bleef ook hij onder het oude record. 

Snelste Nederlander in de straten van Zundert werd triatleet Thomas Cremers. In tegenstelling tot de eerste twee atleten was hij wel sneller dan ooit met 15,09 minuten. “Dat zijn mooie tijden voor een goed resultaat op internationale triathlons’, sprak de 20-jarige sportman uit Elst. 

Snelste regionale loper werd Ronald Cockx (DJA) op de zesde plaats. De loper uit Zundert pakte een mooie tijd van 15,31 minuten mee en won een worst van de plaatselijke slager. Snelste vrouw op deze top 5 kilometer werd Anne Luijten. De lange loopster uit het Westland dook over de finishlijn met haar ogen gericht op de klok. “Heb ik hem”, kon ze nog net uitbrengen, doelend op het parcoursrecord van 16,55 minuten. Ze had hem. Met de bloemen voor de winst en een bonus voor haar gelopen 16,54 minuten kon ze terug naar Naaldwijk. 

Sanne van Helmond en Marjon van Oudenaarden hielden de eer van de regio hoog door na 20,10- en 20,11 minuten te finishen. De 10 kilometer ging na een lange solo naar Rick Hartogs. De beroepsmilitair liep zijn derde wedstrijd in een week. Desondanks bracht hij een keurige 31,21 minuten op de klokken. Tweede werd Laurens Bierinckx. De Belg deed dit na een geweldige eindsprint. Niet veel later kon hij dat zijn moeder Maria Franckx vertellen. De 55-jarige loopster werd eerste vrouw op dezelfde afstand met 41,59 minuten.