Volledig scherm
Foto ANP

Topstart Juliana, Keep Fit en Scheldevogels

KORFBAL - De korfballers van Juliana zijn het zaalseizoen goed begonnen. Dat geldt ook voor Keep Fit'70 en Scheldevogels. Springfield won weliswaar niet, maar ook daar was men tevreden.

Tweede klasse I
HKC - Juliana 11-14.
„Het ging moeizaam”, erkende Juliana-trainer Arthur Snijder, die sprak van een spiegelvloer. „Een ijsbaan was er niets bij.” In de tweede helft pakte de Gastelse ploeg toch de winst.

Derde klasse L
Springfield - PSV 14-17.
„Een goede start van het zaalseizoen”, vond Springfield-teamleider Jan Oomen ondanks de nederlaag. Bij rust stond de Hoevense ploeg 7-12 achter op de titelkandidaat, maar kwam nog terug tot 13-14. „Het had zelfs een gelijkspel kunnen zijn.”

Keep Fit’70 - DKB 21-20.
„Ik ben een trotse trainer”, aldus Martin Kalsbeek van het Roosendaalse Keep Fit’70, dat tot tien minuten voor tijd voor stond. Daarna werd het toch nog spannend toen de 20-20 viel. „Door sterk collectief spel en een strafworp wonnen we alsnog.”

Vierde klasse H
Scheldevogels - ZKV 16-5.
Scheldevogels had weinig moeite met ZKV. Het Bergse team onder leiding van Nico van Krunkelsven sloeg een gat, hield dat groot en was zo al vroeg zeker van een ruime overwinning.

ELKV/Zevenbergen - Oranje Zwart/De Hoekse 13-11
​ELKV/Zevenbergen is goed aan de zaalcompetitie begonnen. De ploeg versloeg Oranje Zwart/De Hoekse in de vierde klasse H met 13-11. „We zijn wat dynamischer gaan spelen in vergelijking met de tactiek die we op het veld hanteerden”, vertelt aanvoerder Yvonne van Westenbrugge. „We wisten veel kansen te creëren.” De fusieploeg heeft nooit achter gestaan maar had het na rust wel even lastig. Maar ondanks die ‘dip’ werd de zege veilig gesteld.