Volledig scherm

Ton Kuijpers grijpt naast mendurancewinst

PAARDENSPORT - Een mendurancewedstrijd vergt veel rekenwerk. Hertelling in Etten-Leur leerde dat Ton Kuijpers in de klasse twee (55 km) toch niet de beste score had.

De Prinsenbeker kwam met zijn span schimmels Julio Prestige en Ravel iets tekort bij Vincent Boland uit Doesburg. "Direct na de finish bood ik mijn span aan voor de veterinaire keuring", aldus Kuijpers. "Achteraf niet slim. De hartslag van Julio Prestige was nog wat te hoog." Kuijpers begon als altijd snel. "Ruim twintig per uur en de laatste twee kilometers stappen."

Annie Jochems en haar groom Corien van de Goorbergh loodsten het jonge span KWPN-paarden Sacha en Charlie naar winst in de klasse van 27,5 km. "Sacha schiet snel in de stress", weet Jochems. "Dan gaat ook de hartslag direct omhoog. Gelukkig werd ze rustiger naarmate de wedstrijd vorderde. We hadden nog sneller gekund, maar veiligheidshalve hebben we bij de eerste veterinaire keuring acht minuten gewacht om zonder schade verder te kunnen." Bij de enkelspannen paarden won Jan Nollen uit Prinsenbeek. Hij weet precies wat hij kan vragen van zijn KWPN-merrie Sabine.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement