Volledig scherm
Maarten van Trijp won dit seizoen onder meer in Oudenbosch © peter van trijen/pix4profs

Toekomst Goos en Van Trijp nog ongewis

Marc Goos en Maarten van Trijp tasten nog in het duister over hun toekomst voor het volgende wielerseizoen. Beiden hopen nog altijd op een profcontract. De tijd begint echter te dringen.

Met name voor Van Trijp (24) smaken de druiven zuur. De sprinter uit Essen dacht lange tijd zeker te zijn van een toekomst bij een profploeg. De gesprekken waren zelfs zo concreet, dat hij aan zijn huidige ploeg Metec had laten weten dat zij volgend seizoen niet meer op hem hoefden te rekenen.

,,Deze zomer leek het er telkens op dat het zo goed als rond was", laat Van Trijp zelf weten. ,,Maar nu, op het laatste moment, hebben ze zich alsnog teruggetrokken." Wat hij nu gaat doen volgend jaar, weet Van Trijp nog niet. Zijn huidige ploeg stuurde vorige week nog het bericht de wereld in dat het de selectie voor 2018 rond heeft. Zonder Van Trijp.

Goos

Ook Marc Goos (26) sprak voor dit seizoen de ambitie uit om zo snel mogelijk terug te keren bij de profs. De Bosschenhoofdenaar keerde na zijn zware heupbreuk in de Ronde van Zwitserland in 2014 terug in het peloton bij de opleidingsploeg van Sunweb. Prof worden bij die ploeg zit er echter niet in voor Goos. Hij heeft een aanbieding om nog een jaar deel uit te maken van de opleidingsploeg in beraad. Daarnaast is Goos in onderhandeling met een aantal buitenlandse profploegen.

De andere continentale renners uit de regio hebben al meer duidelijkheid over hun toekomst. Destil-Jo Piels slaat vanaf volgend seizoen een nieuwe weg in en richt zich daarbij nadrukkelijk op renners onder 23 jaar. Slechts drie renners mogen bij de ploeg blijven. Jordi van Loon (21) uit Lage-Zwaluwe is een van hen. ,,Daar ben ik heel blij mee", laat hij weten. ,,Over afgelopen seizoen ben ik redelijk tevreden, maar het kan altijd beter. Bij de ploeg zien ze gelukkig genoeg progressiemarge, zodat ik volgend jaar mag blijven."

Voor Roosendaler Rob van Broekhoven (21) is volgend jaar geen plaats meer bij Destil-Jo Piels: ,,Jammer, ik hoorde het pas in oktober." Van Broekhoven komt volgend jaar uit voor De Jonge Renner.

Abe Celi (21) uit Oosterhout rijdt ook volgend jaar voor Babydump Cyclingteam. Huijbergenaar Jan Maas (21) gaat zijn laatste beloftejaar in in dienst van SEG Racing. Van Daan Meijers uit Dongen (26, Delta Cycling) was al bekend dat hij na dit seizoen stopt. Rijenaar Bob Olieslagers (20, Metec) hing zijn fiets tijdens het seizoen aan de wilgen. David Dekker (19) uit Meerle komt volgend seizoen uit voor Metec.

  1. Rosmalense club laat topdamsters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’
    PREMIUM

    Rosmalense club laat topdam­sters uit Oostblok vijf keer per jaar invliegen: ‘Meteen onze beste speelsters’

    Wat een Wit-Russische tweeling en een Oekraïense zo’n vijf keer per jaar naar Rosmalen brengt? Dammen! Het drietal, dat tot de wereldtop in het vrouwendammen behoort, speelt met enige regelmatig competitiewedstrijden voor Excelsior, de grootste damclub van Brabant. En ze leven goed van de sport, zeker omdat ze scherp naar de kosten kijken. ,,We zijn echte professionals.”