Volledig scherm
Shanne Braspennincx. © pro shots

Toch nog kans op Rio voor baanwielrenster Shanne Braspennincx

STRIJBEEK - Een jaar nadat een hartaanval haar leven volledig op zijn kop zette, krijgt baanwielrenster Shanne Braspennincx uit Strijbeek op de wielerbaan van Roubaix de kans om zich toch nog te plaatsen voor de Olympische Spelen.

Dinsdag werkte Braspennincx het eerste gedeelte af van een bike-off met Laurien van Riessen. Vandaag volgt de tweede en beslissende sessie op naast de fameuze velodrome gelegen indoorpiste. Van een echte afvalrace is volgens technisch-directeur Thorwald Veneberg overigens geen sprake: „Laurien is zeker van haar plek. Dit is vooral bedoeld om te bekijken of Shanne al weer goed genoeg is om als reserve voor de teamsprint mee te gaan naar Rio.”

Elis Ligtlee en Van Riessen vormen zonder tegenslag het Nederlandse Nederlandse duo op de teamsprint. Het favoriete onderdeel van Braspennincx is de keirin. Een halfjaar voor de hartaanval pakte ze op de WK zilver op dit nummer. „Maar je mag in Rio alleen de keirin rijden als je ook in actie komt op de teamsprint. Zo zijn de regels”, geeft Veneberg aan.

Voluit trainen Braspennincx werd vorig jaar op een trainingskamp in Amerika getroffen door een hartaanval. Begin dit jaar pas kreeg ze van de artsen te horen dat ze weer voluit mocht gaan trainen. „Ik heb de afgelopen maand op hoogte en thuis hard getraind om op niveau te komen. In Roubaix zal blijken of het genoeg is”, zei de Strijbeekse bij vertrek.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement