Volledig scherm
© Bep Tielemans

Timo de Geus trotseert wind bij Vlietloop

Liep hij de eerste helft van de Vlietloop over een halve marathon nog in gezelschap van tien kilometer winnaar Huub Maas (THOR) en Ricardo Sint Nicolaas (Flakkee), de resterende elf kilometer voltooide Timo de Geus in zijn eentje. Ondanks de stevige wind lukte dit de atleet uit ‘s Gravendeel in een dik pr van 1.10.29. 

,,Het laatste stuk met de wind in de rug ging heel lekker”, reageerde de Zuid-Hollander, die na ruim 21 kilometer als eerste finishte op de Gastelse markt. Aanvankelijk leek het erop, dat het parcoursrecord van Huub Maas (1.10.13) aangescherpt ging worden. Organiserend comité ‘t Veerke hield echter de bonus in huis. ‘Mister Vlietloop’ Jeroen van Damme (THOR) finishte na 1.18.00 tweede, een positie waar hij gezien de omstandigheden tevreden mee is. Roel van Nes (AV Standdaarbuiten) beklom het hoogste erepodium als snelste Gastelaar; Koen Hussaarts (AVO’83) was de sterkste plaatselijke achtervolger.

Bij de vrouwen voerde winnares Lynn Lossie uit Woensdrecht vanaf de start op deze frisse Koningsdag het deelneemstersveld aan. De voormalig topzwemster afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen stelde met een winnende tijd van 1.25.00 haar pr een minuut scherper.

Snelste vrouw op de 10 kilometer Marianne de Kok uit Lewedorp finishte in gezelschap van Gastelaar Bernard Heshof, nadat ze lang in een groepje had gelopen. “Gelukkig kon ik me aan hen optrekken. Ik kom terug van een blessure en ben weer aan het opbouwen”, reageerde de Master 45 van Dynamica. De Kok won in 38.43 minuten en wil dit seizoen nog sneller. Ingrid van Baal (THOR) werd tweede.