Volledig scherm
Tim Rijthoven © epa

Tim van Rijthoven krijgt wildcard voor ABN AMRO World Tennis Tournament

ROOSENDAAL / ROTTERDAM - Tim van Rijthoven mag in februari meedoen aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. De negentienjarige Roosendaler krijgt van toernooidirecteur Richard Krajicek een wildcard voor het evenement, dat van 13 tot en met 19 februari in Ahoy plaatsvindt.

,,Tim staat op een belangrijk punt in zijn tenniscarrière. Hij heeft het afgelopen seizoen flinke progressie geboekt en onder meer Davis Cup gespeeld. Nu kan hij weer een volgende stap gaan maken. Het past in ons beleid om jong talent een kans te bieden om het tegen de wereldtop op te nemen. Bovendien heeft een Nederlander altijd meerwaarde voor het toernooi'', aldus Krajicek.

Naast Van Rijthoven doet van de Nederlandse tennissers ook Robin Haase mee. Krajicek strikte eerder vijf spelers uit de mondiale top tien. Dat zijn de Zwitser Stan Wawrinka (4de), de Kroaat Marin Cilic (6de), de Oostenrijker Dominic Thiem (8de), de Spanjaard Rafael Nadal (9de) en de Tsjech Tomas Berdcyh (10de).

Van Rijthoven debuteerde in augustus op de ATP Tour. De Roosendaler werd toen als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi van Winston Salem en verloor in de eerste ronde van de Tsjech Jiri Vesely. In september maakte Van Rijthoven deel uit van het Nederlandse team dat in de Davis Cup met 5-0 van Zweden won.

,,Voor Tim is het een gelegenheid om tegen spelers als Nadal of Wawrinka uit te komen en zo te zien waar hij nog stappen kan zetten'', zei Krajicek verder over Van Rijthoven, die hij sinds enige tijd als mentor bijstaat.