Zand, zon en wind bij de WBMC motorcross in Den Hout.
Volledig scherm
Zand, zon en wind bij de WBMC motorcross in Den Hout. © Pix4Profs/René Schotanus

Thuisrijder Caron laten zich zien bij winderige motorcross in Den Hout: ‘Het was even wennen’

Een heerlijk voorjaars zonnetje en een straffe wind, die over het circuit waaide, leverde mooie plaatjes op bij de seizoensopener van  WBMC-competitie in Den Hout. De coureurs hadden er geen oog voor. Zij hadden maar één doel: zo snel mogelijk uit de starthekken komen en op naar de finish.

 1. De wereldberoemde Dick Fosbury woonde een tijdlang in een Brabantse commune: ‘Met basketballers en meisjes die er naakt rondliepen’
  PREMIUM

  De wereldbe­roem­de Dick Fosbury woonde een tijdlang in een Brabantse commune: ‘Met basketbal­lers en meisjes die er naakt rondliepen’

  Met de dood van Dick Fosbury is een sporticoon gaan hemelen. De Amerikaan heeft met de naar hem vernoemde fosburyflop het hoogspringen voor altijd veranderd. ,,Weinigen weten dat hij een tijdje in Brabant heeft gewoond”, zegt Mart Smeets. Het verhaal van een gedoofde ster die terecht kwam in een Heusdense commune.
  's-Hertogenbosch, Best, Heusden
 2. Na de overwinning kwamen de tranen: ‘Waarom moeten de vrouwen altijd de mannen volgen? Waarom niet andersom?’
  PREMIUM

  Na de overwin­ning kwamen de tranen: ‘Waarom moeten de vrouwen altijd de mannen volgen? Waarom niet andersom?’

  Huilend zat Natascha den Ouden een week geleden voor de televisie. Voor haar ogen zag ze in Valencia gebeuren, waar ze vijf jaar lang in is blijven geloven. ,,De wereld laten zien hoe het vrouwenwielrennen moet zijn.” Het verhaal over een andere kijk op opleiden, verbinden en emancipatie in de sport. ,,Je kunt het geld beter investeren in de basis dan het verhogen van het prijzengeld.”
  Meerle
 3. Bredase trainer Alistair Overeem reageert op schorsing: ‘Onzin dat zijn overwinning op Badr Hari is afgepakt’
  PREMIUM

  Bredase trainer Alistair Overeem reageert op schorsing: ‘Onzin dat zijn overwin­ning op Badr Hari is afgepakt’

  Volgens Bredanaar Nick Hemmers, de trainer van Alistair Overeem, heeft zijn geschorste pupil een ontstekingsremmer gebruikt voor een rugblessure waarmee hij kampte. ,,Een niet-prestatiebevorderend middel.” Overeem is voor een jaar geschorst door kickboksorganisatie Glory na het schenden van de antidopingregels en zijn partij tegen Badr Hari is, tot frustratie van Hemmers, omgezet naar ‘no contest’.
  Breda