Jean van Erp op het NK driebanden in actie tegen Raymond Swertz. 'Goed gespeeld, maar hij was beter.'
Volledig scherm
Jean van Erp op het NK driebanden in actie tegen Raymond Swertz. 'Goed gespeeld, maar hij was beter.' © Ton Smilde

Thuis uithuilen is er niet bij voor verliezer Jean van Erp

NK DriebandenJean van Erp is de local hero op het NK driebanden, dat deze week wordt gehouden in Berlicum. Na afloop van zijn partij in de tweede ronde mocht de 47-jarige Brabander echter niet naar huis om daar even bij te komen van de met 3-1 (10-7, 10-6, 2-10, 10-7) verloren wedstrijd tegen Raymund Swertz. Zijn bedje staat deze week immers in het Bossche Mövenpick-hotel. 

 1. Nederland is een sprintland, maar de Oosterhoutse wielrenner Yorick (19) wil juist klimmer worden: ‘Dan maar via het viaduct omhoog’
  PREMIUM

  Nederland is een sprintland, maar de Oosterhout­se wielrenner Yorick (19) wil juist klimmer worden: ‘Dan maar via het viaduct omhoog’

  Om nu te zeggen dat de omgeving rondom woonplaats Oosterhout heuvelachtig is, nee. Maar blijkbaar kun je toch klimmer worden als je er vandaan komt. Yorick Brethouwer (19) is met 1 meter 91 lang en rank en heeft de fysieke ingrediënten om een goede klimmer te worden. ,,Ik probeerde vroeger als kleine jongen altijd de stijl van Alberto Contador na te doen, maar dat is toch zwaarder dan je denkt hoor.”
  Oosterhout
 2. De Brabantse tropenjaren van The Champ, altijd in maatpak en bordeelsluipers: ‘Hij botste nogal met ons’
  PREMIUM

  De Brabantse tropenja­ren van The Champ, altijd in maatpak en bordeel­slui­pers: ‘Hij botste nogal met ons’

  Hij is nu vooral bekend van zijn wilde Afrikaanse avonturen en opmerkelijke filmpjes in gebrekkig Engels. Maar óók als beginnend trainer was The Champ al een aparte vogel, licht ontvlambaar en ontzettend gek op zichzelf én vrouwelijk schoon. Een terugblik op de Brabantse tropenjaren van Pieter de Jongh (52). ,,Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.”
  's-Hertogenbosch, Waalwijk, Schijndel