Volledig scherm
Aangeslagen zit Thalita de Jong na het eerste onderzoek van de gehavende knie in haar camper. © Daan Hakkenberg

Thalita de Jong naar ziekenhuis: 'Kan knie niet meer buigen of strekken'

HOOGERHEIDE - Een week voor ze haar wereldtitel moet verdedigen in Luxemburg is de wereldbekercross van Hoogerheide voor Thalita de Jong uitgedraaid op een drama. In de openingsronde kwam de kopvrouw van Lares hard ten val op haar rechterknie .

'Ik merkte direct dat ik niet meer op mijn rechterbeen kon staan. Ik moest me aan het hek omhoogtrekken.' Een eerste onderzoek wees uit dat er niets gebroken is. 'Maar omdat ik mijn knie nog altijd niet gaan buigen of strekken, ga ik eind van de middag terug naar het ziekenhuis om daar foto's van de knie te laten maken', liet ze somber weten.

Op de vervolgvraag of De Jong bang is dat haar kansen op een tweede wereldtitel om zeep zijn, kon ze haar tranen niet langer bedwingen. "Natuurlijk ben ik bang. Iedere beweging doet pijn. Gisteren heb ik in Belgie (cross Zonnebeke die ze won) laten zien dat ik goed in orde ben. Vandaag had ik hier in mijn thuiswedstrijd iets willen zien aan mijn fans en dan val ik. Dit is een enorme domper.'

De Jong zegt dat ze alleen nog kan hopen dat de schade meevalt. "In het ziekenhuis dacht men aan gekneusde spieren rond de knie. Ik geef het nog niet op. Ik ga starten in Luxemburg. Al is het op een been."