Volledig scherm
Archieffoto Fons Sluiter

Tempo met dubbele winst de winter in, vrouwen Etten-Leur winterkampioen

HOCKEY - De beide eerste elftallen van hockeyclub Tempo kwamen in hun laatste duel van 2016 tot de volle winst. Ook de vrouwen van Pelikaan wisten te winnen en de veertien punten waarmee de ploeg de winterstop in gaan, zijn er meer dan vooraf was

gedacht. De vrouwen van Etten-Leur hebben hun laatste duel van 2016 weten te winnen en zijn daarmee winterkampioen. Vanaf maart kan de ploeg zich daardoor richten op een historische promotie naar de eerste klasse. Ook de mannen van Zevenbergen kwamen tot winst.

MANNEN
VIERDE KLASSE A
Zevenbergen - Berlicum 4-0 (4-0).

Tempo - Olympia 6-1 (2-1).

VROUWEN
TWEEDE KLASSE B
HDS - Etten-Leur 1-3 (1-0).
Etten-Leur mag zich met de winst winterkampioen noemen, maar deze kwam pas na de pauze tot stand toen er tactisch veel beter gespeeld werd. Jet Flapper (2x) en Lobke van Nistelrooij waren in Den Haag trefzeker voor Etten-Leur, dat met drie punten
voorsprong op nummer twee Houten de winter in gaat.

DERDE KLASSE B
Barendrecht - Zevenbergen 6-1 (2-0).
Zevenbergen deed voor rust aardig mee, maar moest uiteindelijk toch de winst aan de thuisclub laten. Imke Huijben scoorde namens Zevenbergen uit een strafcorner. Voor Zevenbergen begint de winterstop pas volgende week, zondag speelt de ploeg nog thuis de inhaalwedstrijd tegen Prinsenbeek.

Pelikaan - Scoop Delft 4-1 (3-0).
Pelikaan boekte verdiend haar grootste zege van het seizoen. De ploeg speelde voor rust goed en maakte daar al het verschil. De Roosendaalse doelpunten waren van Lisa Machielsen (2x), Rosa van de Lee en Sophie Suijkerbuijk.

VIERDE KLASSE F
Tempo - HSD 5-1 (3-0).