Teleurstelling bij Van Erp op World Cup driebanden

Hij had er veel van verwacht, van zijn eerste wereldbekertoernooi in zeven jaar tijd dat ook nog eens plaatsvindt in zijn eigen achtertuin. Maar Jean van Erp moest de World Cup in Veghel gisteren al na drie verloren poulewedstrijden verlaten.

,,Misschien waren mijn verwachtingen te hooggespannen, ook met al die fans op de tribune. Ik kwam geen enkele wedstrijd lekker in mijn spel. Jammer”, zei de biljarter uit Heeswijk-Dinther. Van Erp werd ook in Veghel weer gesteund door zijn fanatieke legion. Alsof ze de aanhang van een voetbalclub vormen. Of een dweilorkest tijdens carnaval. Met sjaals, gekleurd in Brabants Bont, om de hals bevolken ze een hele tribune. Een krappe vijftig man sterk. Maar ze maken lawaai voor vijfhonderd. Welkom bij de fanclub van Jean van Erp, welkom bij de World Cup driebanden in Veghel, het eerste wereldbekertoernooi in Nederland in tien jaar tijd. Maar wel een toernooi dat voor Van Erp al na drie pouleduels tot een einde kwam. Hij verloor van de Zuid-Koreaan Jun Tae Kim (32-40), Jacob Sörensen (40-33) en Marco Zanetti (40-29).

Teleurstelling

Ook Barry van Beers stond er even verderop teleurgesteld bij. De Rijsbergse biljarter ging in zijn poule ook drie keer onderuit: 27-40 tegen Torbjörn Blomdahl, 27-40 tegen Sung-Won Choi en 38-40 tegen Tayfun Tasdemir. Vooral de laatste nederlaag deed Van Beers pijn, omdat hij met 20-1 en 37-13 voorkwam tegen de Turkse wereldtopper. ,,Maar dan raak je een paar ballen niet en komt hij met een paar heel hoge series terug. Zonde, ik had graag een keer een partij bij een World Cup gewonnen.”

Dick Jaspers was vanzelfsprekend wel tevreden. De wereldranglijstaanvoerder uit Sint Willebrord won alle drie zijn groepswedstrijden (40-23 tegen José-Maria Mas, 40-38 tegen Duc Anh Chien Nguyen en 40-21 tegen Ahmed Abdallah). ,,En dat is oke”, vond hij zelf. ,,Ik heb wel een paar foutjes gemaakt, maar die hadden gelukkig geen gevolgen.”

Het toernooi in Veghel wordt vandaag vervolgd met de knock-outfase. Dan wordt er nog maar in een arena gespeeld en is er plaats voor vierhonderd toeschouwers. Gisteren zaten er vijfhonderd. Het moge duidelijk zijn dat het toernooi, dat live op televisie wordt uitgezonden door Ziggo Sport, leeft in Nederland. En daar is ‘toernooibaas’ Ad Smout vanzelfsprekend bijzonder blij mee. ,,Vrijdag en zaterdag zijn we ook al uitverkocht”, zegt hij trots.

Volledig scherm
WorldCup driebanden, in de Koekbouw van CHV Noordkade