Volledig scherm
Mark Luns van Breda (links) scoorde de tweede treffer tegen HBS. (archieffoto) © ron magielse / pix4profs

Teams Pelikaan belonen zichzelf niet, Push zet grote stap richting play-offs

De hockeyers van Push hebben een grote stap gezet richting de play-offs om een plaats in de hoofdklasse. De koploper won thuis in de overgangsklasse B met 1-0 van directe achtervolger Qui Vive. De promotieklasse kan komende zondag al worden veilig gesteld.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Breda - HBS 2-2 (2-0).
Voor de tweede week op rij speelde Breda gelijk, de ploeg kwam op 2-0 voor de pauze door Rick Doorenbos en Mark Luns. De voorsprong kon echter niet worden vastgehouden. Breda is inmiddels achtste en zal in de slotfase van de competitie meermaals moeten winnen.

OVERGANGSKLASSE B
Push - Qui Vive 1-0 (0-0).
Push wist dat Qui Vive een goede ploeg heeft en de inzet en beleving was dan ook groot. Als collectief streden de Bredanaars en achterin werd weinig weggegeven. Tien minuten na de pauze maakte ervaren verdediger Ard Seelen uit de rebound van een strafcorner het enige doelpunt, zijn eerste in jaren.

Zwart-Wit - Union 3-0 (1-0).
Zwart-Wit blijft in de race voor de promotieklasse, maar van Union moest dus wel gewonnen worden. Voor rust scoorde Jan Düthmann, maar bleven kansen verder onbenut. Na de pauze zorgden Twan van Ginneken en Joost de Wijs alsnog voor de beslissing.

EERSTE KLASSE B
Berkel & Rodenrijs - Warande 0-1 (0-1).
De winst voor Warande was zwaarbevochten, maar verdiend. De Oosterhouters stijgen meteen twee plaatsen naar de vijfde positie. De treffer van Sam Vanhoute (Warande) bleek voldoende voor de drie punten.

Zoetermeer - Etten-Leur 2-1 (1-0).
Het verlies was zuur voor Etten-Leur, aangezien de winnende treffer van de thuisclub uit een uitspeelcorner kwam. Na rust kwam een in fases dominant Etten-Leur gelijk via Pieter Riemens, maar het verloor alsnog.

DERDE KLASSE A
Pelikaan - Drunen 0-2 (0-0).
MOP - Tempo 0-4 (0-1).
Prinsenbeek - Zevenbergen 6-1 (1-0).

VROUWEN
EERSTE KLASSE B
Breda - Fletiomare 2-1 (1-1).
Breda moest hard werken tegen een sterke tegenstander, maar de derde zege van het seizoen kwam er. Voor de pauze scoorde Elke Scheepers uit een strafcorner, in de tweede helft bleek de 2-1 van Claire Bloem uiteindelijk beslissend.

Craeyenhout - Zwart-Wit 1-4 (0-1).
De zege in Den Haag was dik verdiend. Na langdurig blessureleed maakte Michelle Beentjes er twee, Sophie Gelten en Denice Hermens scoorden eveneens.

DSHC - Etten-Leur 5-0 (3-0).
Etten-Leur speelde niet goed in Delft en de thuisclub won terecht. Na rust waren er wel wat kansen, maar wederom geen goals.

EERSTE KLASSE C
Eindhoven - Warande 2-1 (1-0).
Warande wist voor de tweede maal geen punten te pakken tegen Eindhoven en lijkt de eerste vier uit het hoofd te kunnen zetten. Er werd gestreden, maar een doelpunt van Britt Hohmann bleek niet genoeg voor een resultaat.

DERDE KLASSE A
Rapid - Pelikaan 4-2 (2-1).

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpuntrijk gelijkspel bij Tempo
    hockey

    Koploper Breda lijdt eerste nederlaag tegen vrouwen van Warande, doelpunt­rijk gelijkspel bij Tempo

    De vrouwen van hockeyclub Breda hebben in de eerste klasse B tegen streekgenoot Warande hun eerste nederlaag geleden. Op eigen veld werd het 0-2. De mannen van Breda en Zwart-Wit kwamen tot winst. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun eerste zege beet van 2019, waarmee ze in het spoor blijven van de bovenste twee plaatsen. De mannen verloren jammerlijk in en tegen Rijswijk.