Sven van Merode bleef na een vervelende uitglijder steken op een hoogte van 2.03. Het was wel weer genoeg voor het zilver.
Volledig scherm
Sven van Merode bleef na een vervelende uitglijder steken op een hoogte van 2.03. Het was wel weer genoeg voor het zilver. © Ad Pertijs

Sven van Merode vliegt met tegenwind naar zilver op NK hoogspringen

NK atletiekSven van Merode moest net als vorig jaar genoegen nemen met de tweede plaats op het NK hoogspringen. De 21-jarige atleet uit Etten-Leur legde andermaal ook af tegen Douwe Amels, die dit keer aan één enkele sprong over 2.06 genoeg had om zijn titel te prolongeren. Van Merode bleef na een uitglijder steken op 2.03.

  1. De betreurde Jure Robic liet in Le Tour Direct al zien hoe hard Slovenen kunnen fietsen
    PREMIUM
    COLUMN

    De betreurde Jure Robic liet in Le Tour Direct al zien hoe hard Slovenen kunnen fietsen

    Een historische winnaar. Een historische ontknoping. Zo zien 'we' dat graag in de sport. Primoz Roglic ging verrassend ten onder in de Tour, maar de eindzege ging alsnog naar een Sloveen. Het drama rond Jumbo-Visma werd pakkend in beeld gebracht, maar hét verhaal werd verteld door een groepje Sloveense fans van 'Rogla'. Langs de kant van het tijdritparkoers zaten ze vrolijk uitgedost klaar voor de triomftocht van hun held. Ze zongen. Ze vierden alvast een feestje. Tot iemand in de gaten begon te krijgen dat het niet lekker liep bij Primoz.