Sven van Merode wint NK hoogspringen door over de 2.11 te springen: 'Dit is een opsteker voor het outdoor-seizoen.'
Volledig scherm
Sven van Merode wint NK hoogspringen door over de 2.11 te springen: 'Dit is een opsteker voor het outdoor-seizoen.' © Ad Pertijs

Sven van Merode heeft zijn nationale hoogspringtitel terug: ‘Nu die piek nog’

NK atletiek indoorSven van Merode heeft zijn nationale (indoor) titel bij het hoogspringen terug. De 20-jarige Spado-atleet uit Etten-Leur sprong in Apeldoorn over 2.11 m. Nummer twee Jan-Peter Larsen haalde die hoogte ook, maar in de aanloop daar naar toe had hij één poging meer nodig gehad dan Van Merode.

 1. Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt
  PREMIUM

  Het echte NAC mag nu snel opstaan voor ook Annie ontslagen wordt

  Overal waar we komen, vragen de mensen wie wij zijn... Het is de eerste zin uit een lied dat de supporters van NAC iedere wedstrijd weer recht vanuit het hart het stadion laten rondzingen. 'Wie zijn wij eigenlijk?', zullen ze zich inmiddels afvragen. Meer en meer komen ze erachter dat er twee NAC's zijn. Het NAC van het volk, dat zich herkent in trainers als Stijn Vreven en Peter Hyballa. En het NAC van de ingehuurde bestuurders, technocraten en de onzichtbare geldschieters.
 2. Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetballers
  PREMIUM
  Column

  Wilfred Genee beging de doodzonde onder voetbal­lers

  Op het kookpunt van het kruisverhoor komt plotsklaps de eindtune. De camera’s zoemen uit, het licht dimt. Uitzending klaar. ‘We moeten naar het Journaal...’ Wat heeft ie het moeilijk zeg, de pedante presentator uit Soest aan tafel bij Op1. Een messcherpe Jeroen Pauw en tafeldame Fidan Ekiz in een prettig aanvullende rol fileren Wilfred Genee met chirurgische precisie. Het slachtoffer kan niets anders doen dan zijn fout(en) erkennen en nóg dieper wegzakken in zijn stoel.