Volledig scherm
Stan Godrie. © Marcel Otterspeer

Stan Godrie is nieuwe ploegmaat van wereldkampioen Wout van Aert

VELDRIJDEN - Anderhalve week nadat het nieuws al was uitgelekt, mag Stan Godrie uit Zundert zich nu ook officieel de nieuwe ploegmaat noemen van wereldkampioen Wout van Aert.

„Hier was ik heel erg naar op zoek”, zegt Stan Godrie (23) met ingehouden trots over zijn transfer naar de nieuwe veldritformatie Veranda’s Willems-Crelan. Die door Nick Nuyens in elkaar gestoken ploeg is namelijk meer dan een crossformatie rond wereldkampioen Wout van Aert. Het is de samensmelting van de procontinentale wegploeg rond Timothy Dupont met de crosskern rond Van Aert. „Na lang wachten komt nu ook voor mij eindelijk alles tezamen”, zegt de boerenzoon uit Zundert.

„Wat ik het liefst wilde, was de crosser zijn in een sterke wegploeg. Ik kwam bij mijn zoektocht naar een nieuwe ploeg (zijn oude formatie Rabo Development Team houdt er per 1 januari mee op, red.) al snel achter dat je als veldrijder tussen twee werelden hangt. Een wegploeg in Nederland ziet een crosser kennelijk niet als een publicitaire meerwaarde voor in de wintermaanden. In België is dat wel het geval.”

Van Godrie is bekend dat hij aardig uit de voeten kan op de weg. Vorig nog werd hij nationaal beloftenkampioen op de weg. „Toch blijft de weg voorlopig in dienst staan van het veldrijden. Maar eenmaal in koers wil ik altijd zo competitief mogelijk rijden.”