Volledig scherm
Het is alweer een tijdje geleden maar Breda en Push vochten in het verleden al menig stadsderby uit. Hier is het volle bak bij een treffen uit 2004 tussen de blauwen en de groenen. foto johan van gurp

Stadsderby Breda - Push: duel om meer dan 3 punten

BREDA - Bij de derby tussen Breda en Push gaat het zondagmiddag ook om de eer van de stad: "Winst is het enige dat telt."

Hockeyminnend Breda heeft sinds de bekendmaking van de competitie-indeling uitgekeken naar zondagmiddag kwart voor drie. Op dat moment zal de wedstrijd tussen Breda en Push in gang worden gezet. Push, de trotse koploper in de overgangsklasse B moet een aanval van Breda dat maar één punt minder heeft, op de koppositie zien af te slaan.

Stefan Duyf, coach van Push en zijn collega Mark Bouwman, aan het roer bij Breda, blikken vooruit op de stadsderby. Beide coaches geven aan vol voor de winst te gaan: "Wij moeten altijd winnen, het maakt niet uit tegen welk team we spelen", klinkt Duyf vastberaden. "Maar inderdaad, vanaf de eerste competitiewedstrijd word ik al aan mijn jasje getrokken. Zondag 6 november staat al in mijn agenda, vertellen ze dan."

Ook bij Breda wordt er met minder dan drie punten geen genoegen genomen. "Wij zullen spelen om te winnen en niet om niet te verliezen", aldus Bouwman. "Ik merk dat de wedstrijd erg leeft, zowel bij de spelers als bij de supporters. Dat is alleen maar leuk, maar ik probeer het te dempen, er moet niet te veel druk op de jongens komen te liggen."

Winst is het enige wat telt in een wedstrijd die meer dan 3 punten op kan leveren. Het gaat ook om de eer van de stad. Het zal een gekkenhuis worden. "Als de jongens maar nuchter op het veld staan, dan komt het goed", verwijst Bouwman naar het lustrumfeest dat aan de vooravond van de derby gevierd zal worden door Breda. Push zal toeslaan wanneer de Breda niet vanaf de eerste minuut scherp is. "We zullen uit de startblokken knallen”, belooft Duyf.