Volledig scherm
Melvin Franken © Pix4Profs/Peter van Trijen

Sprundelaar Melvin Franken zegeviert voor thuispubliek in Kerstcross

Op tweede kerstdag tussen de kerstdiners ‘even meedoen aan een leuke wedstrijdcross in de buurt’. Geboren en getogen Sprundelaar Melvin Franken deed dat en boekte succes. In een bekeken strijd bleef de pupil van DJA-trainer Ed Sligchers concurrent en trainingsmaat Ronald Cockx de baas in de 54ste Kerstcross Sprundel. 

Franken won de sfeervolle cross over 8000 meter op het afwisselend parcours aan de Noodstraat al eens eerder. Dit seizoen was de Kerstcross zijn eerste wedstrijd. Na een bijzonder snelle start van Ronald Cockx deed Franken zijn best hem te volgen. “Aan het eind van de eerste ronde zwakte Ronald iets af en kon ik hem passeren. Daarna lukte het me het tempo hoog te houden. Deze cross is een prima voorbereiding op de Sylvestercross in Soest”, reageerde winnaar Melvin Franken, nadat hij uiteindelijk een halve minuut voor Cockx was gefinisht. Franken verwacht in die landelijke cross een plaats in de middenmoot.

Master Kees Lazeroms (Achilles) won de cross over 6400 meter overtuigend. Uit Eindhoven en uitkomend voor Runningteam ‘Ronnor’ en studentenatletiekvereniging Asterix was de snelste vrouw Marissa Damink. Deze 800 meter specialiste begon haar loopcarrière onder wijlen Jack Wouters bij THOR in Roosendaal. Ze liep de Kerstcross Sprundel over 3200 meter in 12.18 minuten. Trouw deelneemster Nina Mathijssen (Atletiek Abcoude) finishte tweede, gevolgd door Lotte Bakx (THOR).

Bij de junioren jongens presteerde Daan van Dessel (DJA) opvallend sterk. De jonge ‘topatleet’ neemt deel aan de landelijke crosscompetitie en staat na twee wedstrijden derde in het klassement. Zijn clubgenote Anouk Boomaerts won de Kerstcross bij de meisjes junioren.