Volledig scherm
Melvin Franken wint opnieuw in Sprundel. © Bep Tielemans

Sprundelaar Melvin Franken alweer de snelste over 10 kilometer

SPRUNDEL - Vanwege de hitte wilde Melvin Franken zich niet over de kop lopen in het Rondje Sprundel over 10 kilometer. In een redelijk constant gelopen solorace boekte de geboren en getogen Sprundelaar voor thuispubliek zijn vierde overwinning. 

Toegegeven, zijn tijd van 35.20 kwam niet in de buurt van het parcoursrecord dat sinds 2015 met 31.45 minuten op zijn naam staat. Franken, uitkomend voor DJA, startte voortvarend, nam meteen de leiding en verwachtte in de eerste kilometer aansluiting. 

Die kwam er niet waarop hij besloot het tempo iets te minderen. Snelste achtervolger Teun van Gorp van Tilburg Road Runners ‘had wel zin in een lekkere snelle wedstrijd’. De Tilburger had gehoord dat het Rondje Sprundel zich daar bij uitstek voor leent. Aan de dik tien jongere Franken kon de master 35 niet tippen. ,,Franken ging er meteen vandoor en zijn tempo lag te hoog voor mij. Met deze hitte tel ik anderhalve minuut bij de tijd die ik op een goede dag loop (36 minuten). Dit neemt niet weg dat deze wedstrijd voor herhaling vatbaar is”, reageerde Van Gorp.

Thuispubliek

Ook bij de vrouwen zegevierde de snelste voor thuispubliek. Marian Lauwrijssen is geen lid van een hardloopvereniging maar traint altijd voor zichzelf. ,,Ik start vrij snel en daarna is het een kwestie van volhouden. Erg leuk om in je eigen dorp te winnen.” Lauwrijssen won in 44.35 en bleef daarmee Valerie van Boxem uit Rucphen, de winnares van Rondje Sprundel vorig jaar, enkele minuten voor.

Caroline Vromans uit Dorst, vroeger triatlete, beleefde met man en kinderen een sportieve middag. Ze beklom de derde tree van het erepodium op sportpark De Kerlinge bij voetbalvereniging Sprundel.

Op de 5 kilometer deed Kees Lazeroms zijn best een drietal veel jongere atleten de baas te blijven. Met succes, de master van Achilles uit Etten-Leur won overtuigend en spaarde zelfs nog kracht voor de Cheltenhamrun ’s avonds in Stampersgat. Bij de vrouwen gold ‘driemaal is scheepsrecht’ voor Marjolein Broos uit Schijf. In de jubileumeditie 30-ste Rondje Sprundel beklom zij het hoogste erepodium.

Volledig scherm
Melvin Franken wint opnieuw in Sprundel. © Bep Tielemans
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement