Volledig scherm
© ANP

Sprint en Spado houden de regionale eer hoog

ATLETIEK - De Nederlandse kampioenschappen voor clubteams voor junioren werden zondag gedomineerd door atleten uit de organiserende stad Rotterdam. Tegen dat geweld waren de jongens van Spado uit Bergen op Zoom en de meisjes van Sprint Breda niet opgewassen.

De ploeg van AV Sprint ging als vierde deze finalewedstrijd in, maar noteerde aan het eind van de dag slechts de negende plaats. Diskwalificatie op de estafette wierp de talenten ver terug. Spado pakte wel de vierde plaats. In dit team scoorden Jim van Gorkum en Guus Nijkamp mooie tijden op de 110 meter horden. Nijkamp liep 15,48 seconden, Van Gorkum kwam na 15,68 seconden binnen. Op de 100 meter was Van Gorkum ook snel met 11,09 seconden.

De beste technische prestaties kwamen op naam van Stephan Huis in ‘t Veld en hoogspringer Sven van Merode uit Etten-Leur. Huis in ‘t Veld won kogelslingeren met 50.60 meter, Van Merode won hoog met 2,00 meter. Bij de meisjes waren Nele van de Broek en de tweeling Anne en Myke van de Wiel goed voor het leeuwendeel van de score. Van de Broek liep een goede 400 meter in 58.94 seconden.