Volledig scherm
Casper van Wandelen © Hanneke Bantje

Spaans avontuur hockeyer Van Wandelen

HOCKEY - Na Pelikaan, Push en Tilburg laat Casper van Wandelen (20) de Nederlandse hoofdklasse achter zich en gaat komend seizoen spelen op het Spaanse Gran Canaria.

Van Wandelen werd bij de jeugd van het Roosendaalse Pelikaan weggeplukt door Push en speelde één seizoen met de Bredase groenhemden in de hoofdklasse. Na de degradatie koos de aanvaller voor HC Tilburg, waarmee hij afgelopen seizoen promoveerde naar het hoogste niveau. Maar nu verruilt hij zijn huidige studie- en hockeystad voor U.D. Taburiënte op het Spaanse eiland Gran Canaria. Die club speelt op het hoogste niveau in Spanje en heeft de stad Las Palmas als thuisbasis.

Het balletje ging rollen door een Tilburgse clubgenoot van Van Wandelen, Rogier van Schijndel (18). „Zijn zus heeft in Spanje gehockeyd en via via is deze overstap tot stand gekomen”, vertelt Van Wandelen. De spits heeft zin in het buitenlandse avontuur. „Gran Canaria is een prachtige plek om te wonen, te sporten en te studeren. Maar het is een eiland, dus voor elke uitwedstrijd stappen we in het vliegtuig. Dat is natuurlijk al een hele belevenis op zich."

Morgen een uitgebreid interview met Van Wandelen in BN DeStem.