Volledig scherm
Sabine van de Reijt. © Johan Wouters

Sabine van de Reijt neemt zondag rennend afscheid

BREDA - Het is mooi geweest, vindt Sabine van de Reijt. De Singelloop is voor de Bredase het mooist denkbare podium om afscheid te nemen van haar carrière.

Wat heet afscheid? „Dit wordt zeker niet mijn laatste Singelloop”, zegt de net zo rap pratende als lopende Sabine van de Reijt (35). Waar ze zondag dan wel afscheid van neemt? „Van het leven waarin sport op de eerste plaats komt. Ik zal altijd blijven lopen en nooit lui worden, maar na zondag is de druk van ‘moeten presteren’ eraf.”

Zegt de atlete die geen coach nodig heeft om het uiterste uit zichzelf te halen. „Niemand dwingt me om altijd en overal rekening te houden met feit dat ik wedstrijden loopt. Dat leg ik mezelf op.”

Een half jaar terug vond ze dat het mooi geweest is. Ze nam er de tijd voor. „Ik wilde niet zo maar afscheid nemen. Het moest een mooi einde van mijn loopbaan worden. Het liefst wilde ik er met een knal uitgaan.” Het moest een afscheidstournee worden, die met een dikke punt zou eindigen op de Grote Markt in Breda. „Eerst het EK in Turkije, dan met Sprint de clubtitel verdedigen op het NK in Sittard en dan de Singelloop”, schetst Van de Reijt de gedroomde weg naar haar bevrijding.

Maar er kwam een haar in de boter. „Een blessure aan mijn voet”, zegt ze met een zuur gezicht. Dus stond ze aan de kant op het EK en NK. „Dus ben ik blij dat ik zondag wél kan lopen. Ik kan rennend afscheid nemen”, vervolgt ze stralend.