Volledig scherm
Ryan Kamp uit Raamsdonksveer links op het podium © Ad Pertijs

Ryan Kamp uit Raamsdonksveer knokt zich naar zilver op NK Junioren veldrijden

VELDRIJDEN – Ryan Kamp pakte op het NK veldrijden voor junioren net naast een nieuwe kampioenstrui. De 16-jarige crosser uit Raamsdonksveer ging dit keer met de zilveren medaille naar huis nadat hij in een spannende finale koploper Thymen Arensman net niet te pakken had gekregen.

“Daarom was ik op de streep even teleurgesteld”, zegt de man die vorig jaar de titel won bij de nieuwelingen. “Dat was omdat ik er zo dicht bij zat. Dan ben je even boos, maar nu ben ik gewoon heel blij met deze medaille.” Temeer omdat hij weet dat het lastig is om direct de strijd aan te binden met tweedejaars junioren.

Een verkeerde bandenkeuze noopte Kamp in het begin tot een wissel. “Ik dacht na het inrijden dat ik op gewone banden kon rijden. Bij de start schoof ik echter al direct weg en ben ik overstapt op rhino’s.” De bandenwissel kostte hem een plekje. “Maar niet de zege, geloof ik. Wel merkte ik vanaf de tweede ronde dat er heel veel power in mijn benen zijn.”

Daarmee zette hij een indrukwekkende achtervolging in op Arensman. Door een klein foutje kreeg hij het laatste gaatje echter niet gedicht.