Volledig scherm
Ryan Kamp. © Photo News

Ryan Kamp 'heel tevreden' met 11de plaats op WK veldrijden

BIELES - Ryan Kamp is op zijn eerste WK veldrijden als elfde gefinisht bij de junioren. ,,Daarmee ben ik heel tevreden", liet de scholier na afloop weten. ,,Het is natuurlijk jammer dat ik net buiten de top-10 ben geeindigd, maar ik kreeg die Duitser (Niklas Markl) voor me net niet meer te pakken."

De titel ging naar de Britse topfavoriet Thomas Pidcock, die samen met zijn landgenoten Tulett en Turner het podium vulde. Kamp was in het Luxemburgse Bieles de beste Nederlandse junior op een parcours dat uiterst verraderlijk was. Ook winnaar Pidcock ging enkele keren onderuit. ,,Ik ben denk ik wel of zes keer gevallen", turfde Kamp.

Een grote valpartij direct na de start was van grote invloed op de uitslag. Kamp: ,,Ik zag het gebeuren en kon nog net over de renner voor me heenstappen, maar het gat met de voorste renners was wel heel groot geworden." De ZZPR-renner uit Raamsdonksveer stond daardoor voor een grote inhaalrace. Met nog een ronde voor de boeg lag hij elfde. ,,Ik hoorde langs de kant van alles roepen: tiende, twaalde, elfde. Ik maar gewoon vol achter die Duitser aangegaan. Daardoor ging ik in de haast nog een keer goed onderuit. Vlak voor de finish, kreeg ik hem toch weer in het zicht, maar dus net net meer te pakken."

Ryan Kamp is een eerstejaars junior. Daardoor mag hij volgend jaar nog een meer meedoen aan het WK voor junioren. ,,Dit belooft dus wat voor volgend seizoen, kun je na vandaag zeggen", aldus Kamp. Nationaal kampioen Thymen Arensman finishte als negentiende.