Thomas Pidcock in de carrousel van Rucphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Thomas Pidcock in de carrousel van Rucphen. © BELGA

Rucphen staat klaar om NK veldrijden over te nemen: ‘Parkoers wordt nog niet afgebroken’

Na een volgens voorzitter Kees Kools ‘geslaagd’ debuut in de wereldbeker, staat Rucphen klaar om over drie weken het in het Zaltbommel afgelaste NK over te nemen. ‘Maandag weten we meer.’ Voorlopig wordt het parkoers in de Binnentuin niet afgebroken.

 1. RFC boekt eenvoudige zege en doet goede zaken in strijd om nacompetitie
  ZATERDAG 4D

  RFC boekt eenvoudige zege en doet goede zaken in strijd om nacompeti­tie

  RFC won in eigen huis eenvoudig van Boeimeer. Dankzij de overwinning kan RFC nog hopen op een toetje aan het einde van het seizoen in de vorm van nacompetitie om promotie naar de derde klasse. The Gunners moet opgelapt worden voordat het deel kan nemen aan de nacompetitie. Olympia’60 versloeg de Bredanaars. Baronie versloeg Dongen. Oosterhout en SCO gingen onderuit. Rijen kwam niet in actie omdat het te weinig spelers had.
 2. Op de lange weg naar olympisch goud hebben 'concurrenten' Meyer en Spijkers elkaar hard nodig: 'We maken elkaar beter’
  PREMIUM

  Op de lange weg naar olympisch goud hebben 'concurren­ten' Meyer en Spijkers elkaar hard nodig: 'We maken elkaar beter’

  Het heeft er alle schijn van dat twee Brabanders medio 2024 gaan uitmaken wie als judo zwaargewicht naar de Olympische Spelen in Parijs gaat. Bredanaar Roy Meyer en Tilburger Jur Spijkers gaan dit weekend allebei voor een medaille op het EK. Ze zijn niet alleen concurrenten, maar ook trainingspartners. De twee hebben respect voor elkaar en gaan elkaar nog hard nodig hebben. ,,We maken elkaar beter.”