Volledig scherm
EPA

Roy Meyer en Nadine Broersen in actie op de Olympische Spelen

RIO DE JANEIRO - Roy Meyer, Nadine Broersen, maar ook Melissa Boekelman en Anouk Vetter komen vandaag in actie op de Olympische Spelen.

Roy Meyer
Bredanaar Roy Meyer komt vandaag op de tatami in de klasse boven de 100 kilogram. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Deo Gracia Ngokaba uit Congo. Zijn eerste partij staat gepland om 15.21 uur, de judofinale wordt om 22.40 uur afgewerkt.

Nadine Broersen
De Dongense Broersen komt net als haar clubgenote Anouk Vetter van het Bredase Sprint in actie op de zevenkamp. De vrouwen beginnen de dag om 14.35 uur Nederlandse tijd met de 100 meter horden. Het onderdeel hoogspringen wordt eveneens in de middag afgewerkt. In de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag komen Broersen en Vetter nog in actie bij het kogelstoten en de 200 meter. De zevenkamp wordt morgen voortgezet met verspringen, speerwerpen en de 800 meter.

Melissa Boekelman
Melissa Boekelman, kamergenote van Broersen en voormalig Bredase, begint om 15.05 uur met de kwalificatie van het kogelstoten. De finale staat om 22.00 uur Nederlandse tijd op het programma.

Lees hier alles over de Olympische Spelen.