Volledig scherm
Start van het mannenveld met geheel links de latere winnaar Alwin Roovers. © Bep Tielemans

Roovers en Van der Wansem heersen in Achillescross

ATLETIEK - Met een afgetekende voorsprong schreven senioratleten Alwin Roovers en Marjon van der Wansem de 46-ste editie van de Achillescross op hun naam.

Op een met lus vergroot bosparcours in de Kogelvanger tussen Etten-Leur en Rijsbergen was het oppassen geblazen. Ongelijke en deels bevroren ondergrond weerhield winnaar Roovers van Achilles LTV er niet van ‘progressief te lopen’.

Snelste achtervolger Mitchell Franken daarentegen kon vanwege het soms gevaarlijk parcours ‘niet diep gaan’ in de cross over 10.385 meter. De Spado-atleet uit Halsteren liep de eerste ronden in gezelschap van de tweelingbroers Stef en Daan Dirkx, die zich als A-junioren van Achilles sterk presenteerden voor thuispubliek.

Roel van Nes van AV Standdaarbuiten streek in de cross over 8325 meter voor masters 45+ overtuigend de volle honderd punten op voor het klassement van de ARWB crosscompetitie.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement