Volledig scherm
Fraaie beeld uit de Suikerrace van 2013. De editie van 2017 gaat vanwege de slechte weersverwachting niet door. © Edmund Messerschmidt

Roosendaalse Suikerrace afgelast

ROEIEN - De 27e editie van de Suikerrace tussen Stampersgat en Roosendaal gaat zondag niet door. De weersvooruitzichten zijn te slecht, vindt de organiserende Roosendaalse Roeivereniging.

"Na inwinning van meteorologisch advies en overleg tussen wedstrijdleiding en de Koninklijke Nederlandse Roeibond zijn we tot de conclusie gekomen dat het onwaarschijnlijk is dat wedstrijd zondag zal kunnen doorgaan. Spijtig, maar we zullen de Suikerrace van 2016 af moeten lasten", zo liet de organisatie zaterdagmiddag weten.

"De laatste weersverwachtingen voor zondag zijn nog ongunstiger dan zaterdagochtend: windkracht 6 met vlagen tot 8. Dit is zelfs voor ons gunstig gelegen roeiwater te veel wind, helaas..."

Ook vorig seizoen zag de Roosendaalse Roeivereniging zich genoodzaakt de Suikerrace niet door te laten gaan vanwege het slechte weer.

De roeiwedstrijd is zeven kilometer lang en voert traditiegetrouw over de Roosendaalse Vliet, het Mark-Vlietkanaal en de Dintel.