Volledig scherm
Eindsprint met winnaar Aidis Kruopis tussen de nummer twee Antoine Demoitie en drie Coen Vermeltfoort. © Ramon Mangold / het fotoburo

Roompot aan de start in Dorpenomloop Rucphen

RUCPHEN - Team Roompot staat zondag 12 maart aan de start van de Dorpenomloop Rucphen. Daarmee is een lang gekoesterde wens van organisator Corne Heeren in vervulling gegaan. ,,We vinden dat zo'n mooie Nederlandse ploeg aan de start onze 1.2-wedstrijd moest staan. We hebben Roompot daarom eind vorig jaar opnieuw een uitnodiging gestuurd en dit keer past het in hun schema", zegt Heeren.


Naast Team Roompot komen ook de Belgische procontinentale formaties Wanty-Goubert en Topsport Vlaanderen in actie op het parcours door de gemeente Rucphen. ,,We hadden ook graag Veranda's Willems-Crelan, de ploeg van Wout van Aert, aan de start gehad, maar we mogen maar drie procontinentale teams contracteren." Veranda's Willems won de Dorpenomloop vorig jaar met Aidis Kruopis. Hij klopte in de massasprint Wanty-renner Antoine Demoitie, die twee weken later noodlottig ten val kwam in Gent-Wevelgem.

Roompot laat op haar website weten de Dorpenomloop te zien als de afsluiting van zijn Hollandse openingsweekinde. Zaterdag 11 maart wordt dat geopend met de Ronde van Drenthe.