Volledig scherm
Winnaar Ronald Cockx © Bep Tielemans

Ronald Cockx wint Hoevense Polderloop

Als vroege voorbereiding op de Zevenheuvelenloop komend najaar, koos Ronald Cockx van DJA uit Zundert voor de langste afstand bij de Hoevense Polderloop: 15 kilometer. Cockx snelde tot halverwege samen met Jeroen van Damme (THOR) door de polder, voerde daarna het tempo op en kon dit handhaven. Hij finishte in een prima winnende tijd van 49.15 minuten. 

Van Damme volgde kort daarna en merkte op dat de afstand ongeveer 600 meter korter was. Gerbert van den Biggelaar (AVO’83) kwam derde binnen, gevolgd door clubgenoot Koen Hussaarts. Elke Wouters uit Breda was de snelste vrouw in 1.04.00, Yvonne Boot (AVR’90) volgde in 1.07.00 en Marcella Roks werd derde in 1.09.00 uur.

Junioratlete Ancia van den Bos won de 4 km in 16.39 minuten overall. In de snelle tijd van 18.16 had Mels Lambregts er de 6 km op zitten: ,,4 seconden sneller dan twee jaar geleden”, hijgde de atleet van THOR na. Toon Heeren (Achilles) werd tweede in 19.40, gevolgd door clubgenoot Bob Schalken in 20.19. Joke de Baets uit Kapellen (België) beleefde een leuk sportavondje over de grens. Ze was de snelste in 23.24 minuten. 

Op de 10 kilometer kwam Ruerd Nauta van Sprint uit Breda als eerste binnen. ,,Een prima voorbereiding op de Ten Miles in Tilburg in een pr van 36.06 minuten. Streven van Marjon van Oudenaarden uit Etten-Leur was een tijd binnen de 41 minuten. Ze slaagde hierin en won.

Volledig scherm
Snelste achtervolger Jeroen van Damme © Bep Tielemans