Volledig scherm
Suze Dercksen op archiefbeeld

Push-vrouwen herpakken zich, Etten-Leur-mannen onderuit

HOCKEY - De vrouwen van Push hebben zich in de overgangsklasse A na twee zure nederlagen goed weten te herpakken. In Nijmegen werd bij QZ dik verdiend gewonnen met 1-4, waardoor in elk geval de onderste regionen worden verlaten. De mannen van Push en Breda wonnen eveneens, waardoor ze na een nederlaag van Victoria weer gezamenlijk aan kop staan.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Phoenix - Zwart-Wit 4-3 (3-0).
Vooraf leek het dat er voor het gepromoveerde Zwart-Wit wat te halen zou zijn in Zeist, maar in de eerste helft speelde de ploeg niet goed. Phoenix strafte dit hard af en liep na rust ook uit naar 4-0. De treffers van Thijmen Bantje, Amazia Mual en Guus Philippart kwamen te laat.

OVERGANGSKLASSE B
Nijmegen - Breda 1-3 (1-0).
In het begin kregen beide ploegen strafcorners, waaruit Nijmegen wist te scoren. Na de pauze was het initiatief aan Breda en ook de gasten kwamen tot scoren. Tom Beddows (2x) en Tommie Bos bezorgde hun team knap drie punten.
Huizen - Push 2-4 (0-1).
Ook Push wist te winnen in Noord-Holland en daarmee blijft het op doelsaldo Breda nipt voor. De zege was verdiend en de doelpunten voor Push waren van Christiaan Teeuwen (2x), Mario Mucic en Bart Mabelis.

EERSTE KLASSE B
Etten-Leur - Derby 2-3 (2-0).
Etten-Leur speelde dominant in de eerste helft en kwam verdiend op een 2-0 voorsprong door twee rake strafcorners van Yannick Smits. Na rust werd het snel 2-1 en hierna was de flow er uit bij Etten-Leur. Ook na de gelijkmaker waren er kansen, maar pal
voor tijd viel hij wederom aan de andere kant.

EERSTE KLASSE C
Sint-Oedenrode - Warande 4-2 (2-0).
Warande speelde voor rust onder zijn kunnen en dat was de inleiding tot een zure nederlaag. Na de pauze volgde tweemaal een aansluitingstreffer van Tom van Lang en Teun de Pont, maar de thuisclub antwoordde telkens snel.

DERDE KLASSE D
Son - Pelikaan 7-1 (2-1).

VIERDE KLASSE A
Tempo - Rapide 8-1 (3-0).
Zevenbergen - Olympia 1-2 (1-1).

VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
QZ - Push 1-4 (0-2).
Push kwam snel op voorsprong en kwam achterin nauwelijks in gevaar. Na de pauze volgde de tegentreffer en Push moest geconcentreerd spelen. Uiteindelijk werd alsnog ruim gewonnen dankzij treffers van Sabine Postma-Mol, Roos Weekers, Suze Dercksen en Brit Voss.

EERSTE KLASSE B
Breda - De IJssel 5-1 (2-0).
Breda speelde vol op de aanval en kreeg veel kansen. Na rust werd het duel verdiend beslist. Voor Breda scoorden Emma Colenbrander, Maayke Mijnsbergen, Aniek van Loon, Amber de Visser en Sanne van der Kreek.
Zoetermeer - Zwart-Wit 0-0 (0-0).
Zwart-Wit kreeg erg veel kansen, maar de paal en een uitstekende keepster stonden een verdiende zege in de weg. De wedstrijd eindige zoals deze begon en daarmee slaan de koplopers nu wel een gat met Zwart-Wit.
Warande - DSHC 4-0 (2-0).
Wegens een evenement op het veld in Delft speelde Warande tegen DSHC eerst thuis. Met succes, want hoewel het spel niet groots was, werd er vier keer gescoord en wist jeugdkeepster Claire Vermeulen bij haar debuut haar doel schoon te houden.

TWEEDE KLASSE B
Houten - Etten-Leur 2-3 (2-3).

DERDE KLASSE B
Spijkenisse - Zevenbergen 5-0 (2-0).
Pelikaan - Barendrecht 0-3 (0-2).


VIERDE KLASSE F
HSD - Tempo 1-5 (0-4).