Volledig scherm
© Thinkstock

Push maakt de kansen niet af, eerste punt voor Warande-mannen

HOCKEY - De beide eerste elftallen van hockeyclub Push hebben zich op eigen veld tekort gedaan door teveel kansen niet af te maken. De mannen speelden gelijke en de vrouwen leden een nederlaag. De mannen van Breda pakten verdienstelijk een punt tegen

SCHC en de mannen van Warande pakten hun eerste punt van het seizoen.

Koploper Tempo heeft ook zijn vierde duel in de vierde klasse A in winst weten om te zetten. In Terneuzen waren met name na rust de Bergenaren sterker. Ook de mannen en vrouwen van Pelikaan kwamen tot een overwinning.

De hockeysters van Etten-Leur blijven na een fraaie uitzege ongeslagen in hun poule en hoeven slechts de koploper boven zich te dulden. De mannen van Zevenbergen wonnen eveneens.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Zwart-Wit - Union 2-3 (2-1).
Hoewel Union voor rust al veel kansen kreeg, was het Zwart-Wit dat via Twan van Ginneken en Jules Verbeek op voorsprong was gekomen. Na rust werd te weinig afgedwongen om dit vast te houden.

OVERGANGSKLASSE B
Breda - SCHC 2-2 (1-2).
Beide teams speelden op de aanval maar voor rust was de hoofdklasse-degradant sterker. Diep in de tweede helft werd met hard werken alsnog een gelijkspel afgedwongen. Voor Breda scoorden Bob van der Velden en Vincent Langenhuijsen.
Push-Gooische 3-3 (2-0).
Push speelde een goede wedstrijd en stond lang aan de leiding. In de slotfase werd deze alsnog knullig verspeeld, waardoor Push de koppositie verliest. Rogier Bantje, Christiaan Teeuwen en Mario Mucic scoorden voor de thuisclub.

EERSTE KLASSE B
Pollux - Etten-Leur 4-1 (1-0).

EERSTE KLASSE C
Warande - Berkel-Enschot 3-3 (1-1).

DERDE KLASSE D
Pelikaan - De Dommel 5-1 (3-1).

VIERDE KLASSE A
Berlicum - Zevenbergen 0-5 (0-2).
Olympia - Tempo 1-5 (0-1).

VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Push - Helmond 1-2 (0-0).
Push kreeg kansen maar beloonde zich wederom niet. Sophie van Nieuwamerongen maakte er na de pauze alsnog 1-0 van, maar hierop kantelde het duel in korte tijd en dat kwam Push niet teboven.

EERSTE KLASSE B
Warande - Alphen 3-0 (2-0).
Warande had geleerd van de les effectiviteit vorige week en haalde tegen Alphen de derde zege van het seizoen binnen. Keepster Lotte Kim hield bovendien voor de eerste maal en overtuigend haar doel schoon.

TWEEDE KLASSE B
Pollux - Etten-Leur 1-2 (1-1).
Voorafgaand aan het duel van de mannen, deden de vrouwen van Etten-Leur het tegen Pollux beduidend beter. Na een gelijkopgaande eerste helft stond het terecht 1-1. Na de pauze speelde Etten-Leur beter en de winst werd alsnog gepakt. Inge Pellis en
Marie-Claire Menting scoorden voor Etten-Leur.

DERDE KLASSE B
Voorne - Zevenbergen 9-0 (4-0).
Prinsenbeek - Pelikaan 0-2 (0-2).


VIERDE KLASSE F
Tempo - Gilze-Rijen 0-1 (0-1).