Volledig scherm
Teun de Pont legt aan voor de gelijkmaker in de eerste helft 1-1. © Ramon Mangold/Pix4Profs

Push en Breda wederom trefzeker, zeges voor Warande

HOCKEY - De mannenploegen van Breda en Push kenden een goede middag in de overgangsklasse B. Push liet van HBS weinig heel en ook de stadsgenoten wonnen ruim, net als de vrouwen van Push. De vrouwen van hockeyclub Etten-Leur hebben hun koppositie in de tweede klasse B verstevigd. Beide teams van Warande wonnen.

MANNEN
OVERGANGSKLASSE A
Zwart-Wit - HIC 2-4 (0-1).
Er had meer in gezeten voor Zwart-Wit, dat niet eens veel minder mogelijkheden kreeg. Maar HIC bleek vooral na de pauze effectiever. Voor Zwart-Wit scoorden Twan van Ginneken en Joek van Pul.

OVERGANGSKLASSE B
Breda - Ring Pass 4-0 (2-0).
Vanaf het begin liep het bij de thuisclub. Breda viel fel aan en won dik verdiend. Voor rust scoorde Bart Naber twee maal, in de tweede helft beslisten Bastiaan Steunenberg en jeugdspeler Emiel Willems de wedstrijd.

Push - HBS 9-2 (4-0).
Push speelde meteen vol op de aanval en met succes. Op de winst viel niks aan te merken en de tegendoelpunten na rust deden geen pijn meer. De doelpunten waren van Christiaan Teeuwen (4x), Kjeld Ossel (2x), Rogier Bantje, Lennart Smits en Thomas Peters.

EERSTE KLASSE B
Groen-Geel - Etten-Leur 2-1 (0-0).
Etten-Leur wilde in Den Haag graag de negatieve reeks doorbreken, maar dit lukte niet. Na een doelpuntloze eerste helft kwam de thuisclub via twee strafcorners op voorsprong. Eveneens uit een corner maakte Frank van de Wiel er nog 2-1 van, maar dit was
te kort voor het einde om nog langszij te kunnen komen.

EERSTE KLASSE C
Warande - Geel-Zwart 4-3 (1-0)
Met Geel-Zwart kwam de enige ploeg met nog minder punten dan Warande (0 om 1) op bezoek in Oosterhout. Geen gewillig, maar wel een noodzakelijk slachtoffer om de absolute degradatiezone te ontstijgen. "Een potje dat we absoluut wilden winnen natuurlijk”, aldus De Leuw. En dat lukte. "Goed voor het vertrouwen dit", vond Teun de Pont, die twee treffers voor zijn rekening nam.

DERDE KLASSE D
Pelikaan - Drunen 1-5 (1-0).

VIERDE KLASSE A
Liberty - Tempo 1-2 (1-1).
Rapide - Zevenbergen 3-5 (2-1).


VROUWEN
OVERGANGSKLASSE A
Push - Rood-Wit 4-0 (0-0).
Al in de eerste helft was Push duidelijk sterker, maar scoren lukte niet. Na de pauze wel en de zege was dik verdiend. Marijke Verberne (2x), Suze Dercksen en de debuterende jeugdspeelster Maartje Pierik maakten de doelpunten.

EERSTE KLASSE B
Alphen - Breda 3-3 (1-1).
Breda kon leven met een punt. Er werden kansen gemist, maar de gelijkmaker viel pas in de slotminuut. Anne Schless en Kiki Molenaar brachten Breda tweemaal op voorsprong. Uiteindelijk wist Emma Colenbrander na de 3-2 nog een punt te redden.

Zwart-Wit - Hudito 2-1 (2-0).
Voor de pauze creëerde Zwart-Wit veel kansen en eigenlijk had de ploeg de wedstrijd hier moeten beslissen. Marre van Poppel (strafbal) en Marieke van Rossem scoorden. In de tweede helft viel een tegendoelpunt en daardoor werd het nog lastig, maar de
punten bleven in Breda.

Warande - Gouda 4-3 (2-1).
Warande won wederom, maar Gouda putte vlak voor rust moed uit de tegentreffer. Uiteindelijk werd nadat het enkele keren gelijk was geworden, het alsnog 4-3. Mees Tax maakte haar debuut en Okki van der Plas speelde erg goed.

DERDE KLASSE B
Rapid-Pelikaan 5-3 (3-3)
Zevenbergen - Scoop Delft 0-0 (0-0)