Ronnie Buiks (rechts) verstaat de kunst om Tourtoppers als Chris Froome (gele trui) en Warren Barguil naar zijn koers te halen. 'Dit is een  totaal anders speelveld', zegt hij over het feit dat niemand weet of de toprenners dit najaar beschikbaar zijn voor de criteriums.
Volledig scherm
PREMIUM
Ronnie Buiks (rechts) verstaat de kunst om Tourtoppers als Chris Froome (gele trui) en Warren Barguil naar zijn koers te halen. 'Dit is een totaal anders speelveld', zegt hij over het feit dat niemand weet of de toprenners dit najaar beschikbaar zijn voor de criteriums. © Ad Pertijs

Profronde Etten-Leur afgelast: ‘Geen toprenners, geen kwaliteit, geen ronde’

Geen Profwielerronde Etten-Leur dit jaar. De veertiende editie schuift door naar de zomer van 2021. Lang is gezocht naar een oplossing om overeind te blijven, maar nu bovenop het onvoorspelbare verloop van de coronapandemie, het ook nog eens onzeker is of de toppers dit najaar beschikbaar zijn, houdt het volgens voorzitter Ronnie Buiks definitief op.

Ronnie Buiks spreekt van een langzaam vol druppelende emmer, als hij het heeft over het proces dat uiteindelijk leidde tot het afblazen van de Profwielerronde Etten-Leur. ,,Ik vond het een heel zwaar besluit”, zegt de frontman van het grootste vaderlandse wielercriterium. ,,Maar het houdt een keer op.”