Volledig scherm
Geoffrey Verschuren, keeper van Prinsland en een van de uitblinkers, maakt een enorme snoekduik en weet het schot over te tikken. Foto Chris van Klinken / Pix4Profs © Chris van Klinken / Pix4Profs

Prinsland naar finale nacompetitie

STEENBERGEN - Prinsland heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de topklasse. De formatie van Jan Sinke won met 1-3 van FC Cromwiel nadat de eerste ontmoeting vorige week in Dinteloord in 4-4 was geëindigd.

Op 31 mei speelt Prinsland in sporthal de Omganck in Wouw tegen ZVG/Cagemax 2. De winnaar promoveert naar de topklasse. Maar de kans dat Prinsland volgend seizoen in de topklasse uitkomt, is al erg groot. 

Bij het wegvallen van een team uit de hogere klassen, is de verliezend finalist de eerste gegadigde voor het opvullen van de vrijgekomen plaats. 

Spannend treffen

Het treffen tussen FC Cromwiel en Prinsland was spannend. In de tiende minuut schoot Jacco de Gast de bezoekers op voorsprong, maar nog in dezelfde minuut zorgde Roy Iriks voor de gelijkmaker. 

Prinsland zocht de aanval, maar de beste kansen waren voor de counterende thuisploeg. Met drie flitsende reacties hield Prinsland-goalie Geoffrey Verschuren zijn ploeg op de been. 

Na rust domineerde Prinsland. De Dinteloordse verdediging zat potdicht. Aanvoerder Jacco de Gast, met doelman Verschuren de uitblinkers in deze wedstrijd, zorgde er met nog een treffer en een assist op Brandon Schippers voor dat de 1-3 op het bord kwam.