Volledig scherm
Juriena de Vries op archiefbeeld. © peter van trijen/pix4profs

Podiumplaatsen Bredase Zwemloop voor sportief setje

De grootste beker van de succesvolle Bredase Zwemloop is in het bezit gekomen van Juriena de Vries. Na 1000 meter zwemmen en 10 kilometer hardlopen bleek de Bredase sportvrouw ruim twee minuten sneller dan de concurrentie.

Bij de mannen greep haar vriend Rob Musters ook een trofee bij de wedstrijd van Triathlon Vereniging Breda (TVB) . Musters finishte achter de sterke Belg Jeroen Vandael als tweede. ,,We wonen nog maar kort in Princenhage, het wordt nu wel tijd om een prijzenkast te kopen”, lacht de winnares. Haar partner was vooral blij dat er veel Vlamingen meededen. ,,Stel je voor, zonder hen had ik totaal geen tegenstand gehad.” De tegenstand van Lars Baeyens uit Wechelderzande was hij na drie loopronden al kwijt. De bedroefde Belg verweet zijn vroegtijdig uitvallen aan zijn moeder. ,,Waarom maakt zij de dag voor de wedstrijd ribbetjes, ik heb overal steken.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'
  PREMIUM

  De bizarre maand van Jeffrey Herlings: 'In Lommel ben ik weer de oude'

  Afgelopen vrijdag, 13 juli, was het precies een maand geleden dat Jeffrey Herlings zijn sleutelbeen brak. De crosser uit Oploo liet één GP schieten, maar was in Indonesië, waar twee wedstrijden achter elkaar werden verreden, direct weer succesvol. Vervolgens pakte hij gisteren tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, zijn tweede Dutch Masters of Motocross-titel op rij in de hoofdklasse. De Brabander blikt uitgebreid terug op een bewogen maand.
 2. Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally
  GTC RALLY

  Hermen Kobus overleeft de hel van Achtmaal en wint GTC Rally

  Hermen Kobus heeft de GTC Rally gewonnen in zijn Skoda Fabia R5. Na twaalf proeven had hij samen met navigator Erik de Wild twee minuten en 49 seconden voorsprong op het duo Kevin van Deijne en Hein Verschuuren in hun Ford Fiesta R5. ,,Dit is de revanche voor vorig jaar toen we turboproblemen hadden. Wel jammer dat Bob de Jong en Hans Weijs jr er na de zesde proef al uit lagen. Daardoor hebben we er voor het publiek geen leuke show van kunnen maken", liet de winnaar weten.