Volledig scherm

Paul Honig te taai voor Jeroen de Boer

TENNIS - Om Paul Honig te verslaan, moet je van goeden huize komen en over een lange adem beschikken. In de halve finale van het TVHB Open in Breda lukte dat titelverdediger Roel de Kok na vier uur strijd niet, 6-7 6-3 7-5, en in de eindstrijd mocht Roosendaler Jeroen de Boer ook maar anderhalve set van een succes dromen, 2-6 6-3 6-3.

Bredanaar Honig, sinds dit jaar eigenaar van een tennisschool en in die hoedanigheid onder meer actief bij de Teteringse TV, kreeg in de marathonpartij tegen De Kok een langdurige kramppartij te verduren , maar sleepte op zijn tandvlees de finale eruit.

Daarin had De Boer, finalist in Etten-Leur, met een somtijds vernietigende forehand aanvankelijk de beste papieren. Honig opende weliswaar met een 2-0-voorsprong, waarop de speler van Vierhoeven 3 via een goede spreiding acht games op rij binnen haalde en bij 1-3 in de tweede set de toernooizege in zijn zak leek te hebben.

De mentaal sterke Paul Honig slicete zich evenwel door alle problemen heen, was na een break bij 3-3 niet meer te houden en dwong met een ace een derde set af.

Daarin kwam Jeroen de Boer nog even op een 1-2-voorsprong, waarna Honig, die al als vijfjarig jochie met een racket op Sportpark Hooghuys te vinden was, orde op zaken stelde.

Een niveau lager behaalde Mike Verhoef uit Zevenbergen zijn tweede toernooizege van dit seizoen. Na Prinsenbeek was de 17-jarige speler van het mannenteam van De Lobbelaer in een aantrekkelijke finale Rolf-Giso Heijkoop van Markant met twee keer 6-3 de baas, na in de halve Brian Dijkstra te hebben verslagen, 3-6 6-2 6-1.

Bij de vrouwen ging de zege naar Sharon Roselle via diverse walk-overs. Een niveau lager versloeg Birgit Schijvenaars van TV Vierhoeven na aanloopproblemen Joyce Olsthoorn met 6-7 6-2 6-0.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement