Volledig scherm
Caitlin Dijkstra. © Foto: Ramon Mangold

Oranje onder-20 begint WK met zege, Caitlin Dijkstra uit Breda belangrijk

Het Nederlands vrouwenteam onder-20 heeft de eerste wedstrijd op het WK in Frankrijk gewonnen. Cailtin Dijkstra uit Breda leverde een belangrijke bijdrage aan de zege op Nieuw-Zeeland: 1-2. 

In een poule met verder Ghana en gastland Frankrijk begon Oranje de wedstrijd uitstekend. Fenna Kalma beloonde de prima start met de 0-1 in de 28ste minuut. Aniek Nouwen uit Deurne miste vervolgens de kans om voor rust de voorsprong te verdubbelen. Haar kopbal ging naast.

Op slag van rust kreeg Oranje een lesje in effectiviteit. Het team van oud-international Michel Kreek moest nog voor rust een tegentreffer incasseren: 1-1. In de tweede helft had Oranje het lastig. 

Twaalf minuten voor tijd viel de winnende treffer uit een fraaie aanval. Caitlin Dijkstra uit Breda speelde spits Kalma in. De spits gaf de bal aan Eva van Deursen uit Veldhoven, die in de verre hoek raak schoot: 1-2. Die voorsprong werd niet meer weggegeven. Woensdag is de tweede groepswedstrijd tegen Ghana. 

  1. Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    Manuel de Backer kan op EK cross ‘bij niemand aanhaken’

    De 63ste plaats op het EK cross country ‘onder 23' was niet wat Manuel de Backer in gedachte had toen hij gistermorgen aankwam op de Beekse Bergen. ,,Dit doet echt pijn", zei de Thor-atleet uit Essen dan ook toen hij iets meer dan twee minuten na de Franse winnaar Jimmy Gressier over de streep was gelopen. ,,Omdat het zo dicht bij huis is, waren veel mensen voor mij naar hier gekomen en dan lukt het me gewoon niet om er alles uit te persen.”