Volledig scherm
Nadine Broersen in actie op de 100 meter horden tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. © ANP

Nadine Broersen sterk op de horden, minder bij het hoogspringen

RIO DE JANEIRO - Nadine Broersen is de zevenkamp op de Olympische Spelen begonnen met wisselend resultaat. Ze begon met een tijd van 13.56 op de 100 meter horen en werd daarmee tweede in haar heat. Met het hoogspringen kwam ze niet verder dan 1.77 meter. De atlete uit Dongen staat nu op de 17e positie met 1982 punten.

Anouk Vetter, net als Broersen lid van het Bredase Sprint, won haar heat op de horden in een tijd van 13.47. Bij het hoogspringen hield ze het ook op 1.77 meter. Vetter kroonde zich eerder dit jaar tot Europees kampioen op de zevenkamp. Nu staat ze 16e in de ranglijst.

In de Nederlandse nacht van vrijdag op zaterdag komen Broersen en Vetter nog in actie bij het kogelstoten en de 200 meter. De zevenkamp wordt morgen voortgezet met verspringen, speerwerpen en de 800 meter.

Lees hier alles over de Olympische Spelen.

  1. Servais Knaven komt met APB-opleidingsploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven komt met APB-op­lei­dings­ploeg voor junior vrouwen in koers

    Servais Knaven hield vrijdagavond in Etten-Leur zijn nieuwe APB Junior Women Development team ten doop. De oud-prof en Sky-ploegleider wil jonge rensters beter voorbereid de overstap naar de elite laten maken. ,,Die stap is nu te groot. Ook al omdat het niveau bij de elite vrouwen erg hoog geworden is. De paradox is dat het heel goed gaat met het Nederlandse vrouwenwielrennen, maar daaronder gebeurt er op het gebied van opleiding heel weinig”, motiveert Knaven zijn initiatief.