Volledig scherm
Rob Musters. foto Robert van den Berge/ het Fotoburo

Musters wint kwartafstand Triatlon Terheijden

TRIATLON - Rob Musters uit Oud Gastel heeft zondagmiddag de kwartafstand van de Triatlon Terheijden op zijn naam geschreven.

Hij was de rest van het deelnemersveld met een tijd van 1.57,51 te snel af. De halve triatlon werd gewonnen door de Belgische atleet Ramses van Hoofstat.

Van Hoofstat zwom, fietste en liep naar een tijd van 04.04,34. Hij legde een constante halve triatlon af. Na de 2500 meter zwemmen, 80 kilometer fietsen en vier rondjes van vijf kilometer lopen, kwam hij met een voorsprong van ruim anderhalve minuut op Erik-Jan Spijkerman binnen. “Dit had ik niet durven dromen”, zei de winnaar na afloop.

Musters legde de 1000 meter zwemmen, 40 kilometer wielrennen en tien kilometer lopen ruim veertig seconden sneller af dan zijn naaste achtervolger Chris Seijger. Joery Wouters uit Lommel eindigde op de derde plek van de kwarttriatlon. “Als winnaar mag je niet klagen, maar ik heb nog niet de juiste souplesse om bijvoorbeeld de wissels snel te doen”, zei Musters na afloop. Vorig jaar won hij de halve triatlon nog, maar een fors gekneusde teen verpestte zijn seizoen tot dusverre.