Malou Pheninckx maakte zondag als international in de gewonnen EK-finale de 100 vol. Nummer 101 is voor haar hopelijk de eerste wedstrijd van Nederland op de Olympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Malou Pheninckx maakte zondag als international in de gewonnen EK-finale de 100 vol. Nummer 101 is voor haar hopelijk de eerste wedstrijd van Nederland op de Olympische Spelen. © ANP

‘Miss 100' Malou Pheninckx is de Marten de Roon van het hockeyveld

100ste interlandHet was dubbel feest zondag voor Malou Pheninckx. De Bredase hockeyster pakte in Amstelveen met het Nederlands team de Europese titel en deed dat ook nog eens in haar honderdste interland. ‘Hopelijk is nummer 101 de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”