Malou Pheninckx maakte zondag als international in de gewonnen EK-finale de 100 vol. Nummer 101 is voor haar hopelijk de eerste wedstrijd van Nederland op de Olympische Spelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Malou Pheninckx maakte zondag als international in de gewonnen EK-finale de 100 vol. Nummer 101 is voor haar hopelijk de eerste wedstrijd van Nederland op de Olympische Spelen. © ANP

‘Miss 100' Malou Pheninckx is de Marten de Roon van het hockeyveld

100ste interlandHet was dubbel feest zondag voor Malou Pheninckx. De Bredase hockeyster pakte in Amstelveen met het Nederlands team de Europese titel en deed dat ook nog eens in haar honderdste interland. ‘Hopelijk is nummer 101 de eerste wedstrijd op de Olympische Spelen.

  1. Brabants dressuurkampioen Chiel van Bedaf baalt van het de ontbrekende ereronde: ‘Dat is het mooiste’

    Brabants dressuur­kam­pi­oen Chiel van Bedaf baalt van het de ontbreken­de ereronde: ‘Dat is het mooiste’

    Wel de zege, maar géén ereronde voor Chiel van Bedaf (19) en zijn paard Key-West Texel nadat ze zich samen in Deurne tot Brabants ZZL-dressuurkampioen gekroond hadden. Wél een stijlvolle ceremonie vanaf het podium. Juist die ereronde miste de kersverse kampioen uit Etten-Leur. ,,Dat is het mooiste wat er is. Daarin kun je nog eens showen wat je samen met je paard allemaal kunt.”