Mirre Knaven pakte het zilver na een gedurfd gereden kampioenschap.
Volledig scherm
Mirre Knaven pakte het zilver na een gedurfd gereden kampioenschap. © Ad Pertijs

Mirre Knaven dappere nummer twee op NK veldrijden nieuwelingen

NK veldrijden rucphenMirre Knaven pakte zaterdag in Rucphen de zilveren medaille op het Nederlands kampioenschap veldrijden voor nieuwelingen. Net als vorig jaar ging de titel naar Leonie Bentveld. ,,Ik ben er blij mee", zei de dochter van Servais Knaven na een gedurfd gereden wedstrijd.

Dankzij een sterke start sloeg Knaven in de eerste van de drie ronden een aardig gaatje op de rest van het veld. Topfavoriete Bentveld stond gelijkertijd voor een inhaalrace. De Friezin reed dit seizoen voornamelijk wedstrijden bij de junioren en verzamelde zo amper punten voor het nieuwelingenklassement. Het gevolg was dat ze achteraan moest starten in een redelijk groot deelnemersveld.

,,Even dacht ik dat het wel eens kon gaan lukken", zei Knaven over de voorsprong die ze opbouwde in de eerste ronde. ,,Toen ik Leonie terug zag komen,  hoopte ik mee te kunnen in haar wiel. Toen dat niet lukte probeerde ik op het einde nog terug te komen, maar dat ging dus ook niet.” 

In hun onderlinge duel lieten ze de rest wel ver achter zich. Lauren Molengraaf was achter de twee de verdiende nummer drie. 

Leonie Bentveld stak op het NK veldrijden voor nieuwelingen letterlijk met kop en schouders bovenop. Op het podium links van haar Mirre Knaven. Aan de andere zijde Lauren Molengraaf.
Volledig scherm
Leonie Bentveld stak op het NK veldrijden voor nieuwelingen letterlijk met kop en schouders bovenop. Op het podium links van haar Mirre Knaven. Aan de andere zijde Lauren Molengraaf. © Ad Pertijs